Matematik

Hvorfor får j ikke de samme resultater - se alle udregninger

07. december 2011 af natasjah (Slettet)

hej

 

Hvordan ved jeg at p = skal udregne således som det står i den sidste formel og hvordan får jeg A = 5026,5 jeg får det til 483200.

Vedhæftet fil: hvordan.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Trykket er defineret kraft pr. areal. her er det kun tyndgekraften der er tale om, den regnes som F = m*g

hvor g = 9.82N/kg

m er regnet og arealet er arealet af din cylinders låg.

Giver det mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

iøvrigt så er massen densiteten gange volumen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du roder også rundt med enheder. Der er tale om at beregne rumfanget af en cylinder med radius r = 0,04m og højden h = 6,0m . Dens grundfladeareal er

A = π·r2 = 0,0050265m2 = 50,265 mm2

Dens rumfang er

V = π·A·h = π·r2·h = 0,0302m3

Trykket er så

P = V·ρ·g/A = π·h·g·ρ ,

så man skal slet ikke kende arealet for at beregne trykket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rettelser til #3

Der havde lige sneget sig et par faktorer π for meget ind et par steder.

Cylinderens rumfang er

V = A·h = π·r2·h = 0,0302m3

og trykket er så

P = V·ρ·g/A = h·g·ρ

 


Svar #5
07. december 2011 af natasjah (Slettet)

alt hvad i skriver giver god mening for mig nu. Mange tak til jer begge to. 

 


Skriv et svar til: Hvorfor får j ikke de samme resultater - se alle udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.