Fysik

HJÆLP!! fysik

08. december 2011 af anne223 (Slettet)

Et aluminiumlod med masse på 75g flyttes fra kogende vand over i et termobæger med 175g vand med temperaturen 18,5°C. Sluttemperaturen er 25,2°C.
Hvilken værdi fra aluminiums specifikke varmekapacitet giver eksperimentet, hvis man ser bort fra termobægerets varmekapacitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Enhver (Slettet)

Hvis man antager, at vandet og loddet er totalt varmeisoleret gælder at energien er konstant, dvs. at den energi loddet afgiver = den energi vandet modtager:    ΔEvand + ΔElod = 0

Energien beregnes sådan:   E = m * c * ΔT

Dvs.

ΔEvand + ΔElod = 0

mvand * cvand * (Tslut - Tvand) + mlod * clod * (Tslut - 100ºC) = 0

Loddets specifikke varmekapacitet er den eneste ukendte her. Så ligningen løses mht. clod:

clod = (mvand * cvand * (Tslut - Tvand)) / (mlod * (100ºC - Tslut))


Svar #2
09. december 2011 af anne223 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: HJÆLP!! fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.