LaTeX

Numering af referencer, samt hyperlinks referencer

09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Hej Alle

 

Håber virkelig der er nogen der ude der kan hjælpe mig

 

Min preamble ser således ud (noget af den):

\documentclass[a4paper,11pt,fleqn,twoside,openright]{memoir}

\usepackage{natbib}

    \bibpunct[,]{[}{]}{;}{a}{,}{,}
    \bibliographystyle{bibtex/harvard}

\usepackage[ansinew]{inputenc}    
\usepackage[danish]{babel}      
\usepackage[T1]{fontenc}

\usepackage[danish]{varioref}

\usepackage[colorlinks]{hyperref}

 

Det er vidst de ting der bruges til det min henvendelse drejer sig om

 

Min litteraturliste ser som sådan fin ud,  men ville gerne hvis referencerne i teksten optrådte som [tal] i stedet for [author, year]

Hvordan gør jeg det ?

Har forgæves forsøgt med ieeetr.bst men den melder en fejl, om at ieeetr.bst ikke er kompatibel med natbib.

 

Derudover har vi i projektet en del ligninger, som vi gerne vil "linke" til hinanden, altså sådan så  jeg i pdf'en kan trykke på en ligning, og den så vil hoppe til en anden, (lidt lige som kildehenvisninger virker)

 

Kan dette lade sig gøre ??

På forhånd tusind tak for hjælpe


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. december 2011 af daleif (Slettet)

\usepackage[numbers]{natbib}, burde være nok, ellers tjek natbib manualen. Husk at stilen skal være natbib kompatibel, brug evt. plainnat

Det andet spørgsmål forstår jeg ikke helt.


Svar #2
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Har prøvet med [numbers] {natbib}                    plainnat er det en bst fil?

 

Med det andet spørgsmål forstås:

 

Vi har en ligning i

\begin{equation} bla bla bla

 

Denne ligning vil vi gerne at man kan klikke på, og blive sendt videre til en anden ligning

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2011 af daleif (Slettet)

plainnat er en bst fil ja.

Nej, man kan ikke automatisk lave teksten i formler til links. Jeg synes heller ikke det ville være en god ide. Brug formel numre og referencer til disse.


Svar #4
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Okay tak

Jeg har hentet en plainnat og gemt den som bst fil dette virker heller ikke, litteraturlisten har  ændret udseende men referencerne ser stadig ud som de hele tiden har gjort


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Du skal ikke hente, plainnat.bst, den er allerede en del af din LaTeX installation.

Hvis det ikke virker, bedes du lavet et fuldt minimalt kompilerbart eksempel og poste det her. Altså det korteste dokumnet du kan lave som viser dit problem. At forsøge at gætte hvad du laver, gør det meget svært at hjælpe.


Svar #6
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Jeg kører min fil som rapport, skal min bst fil ikke ligge i mappen bibtex i min rapport struktur

Vedhæftet fil:bibtex.PNG

Svar #7
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Jeg har lige kigget installationsmappen til MiKTeX, der ligger ikke plainnat.bst ??

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. december 2011 af daleif (Slettet)

plainnat.bst er som nævnt en del af din LaTeX installation, så den skal ikke ligge nogen steder.

Det du viser, fortæller at der er fejl i din .bib fil.

Number er ikke beregnet til at angive ISBN numre, jeg kan ikke sig ret meget mere om fejlen uden at se koden fra bibtex filen.

Det er en meget dårlig ide at forsøge at misbruge felterne i bibtex til noget de ikke skal anvendes til.


Svar #9
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Preamble

\documentclass[a4paper,11pt,fleqn,twoside,openright]{memoir}

\usepackage[numbers]{natbib}

    \bibpunct[,]{[}{]}{;}{a}{,}{,}
    \bibliographystyle{bibtex/plainat}

\usepackage[ansinew]{inputenc}   
\usepackage[danish]{babel}     
\usepackage[T1]{fontenc}

\usepackage[danish]{varioref}

\usepackage[colorlinks]{hyperref}

TEKST

 

\section{Radioisotop Termoelektrisk Generator}

 

RTG får sin strøm fra radioaktivt henfald; i de fleste tilfælde alfa partikler. RTG betegnes mest som en form for et batteri, der bliver brugt i satellitter, rumsonder og ubemandede eksterne faciliteter. RTG er opbygget af en robust beholder med et radioaktivt materiale der fungerer som varmekilde. De termoelektriske elementer er placeret i væggene af beholderen, hvor den yderste ende af hvert termoelektrisk element er forbundet til et kølelegeme. Det radioaktive henfald producerer varme, som strømmer gennem de termoelektriske elementer, hvoraf der bliver generet elektricitet i de termoelektriske elementer. Plutonium-238, der har en halveringstid på 87,7 år \citep{grundstoffer} og har brug for mindre en 25 mm bly\citep{grundstoffer} til afskærmning, er derfor ideel til brug i rummet. Plutoniumets effekt aftager med omkring 0,78 \% om året\citep{grundstoffer}, og da de termoelektriske elementer også bliver nedbrudt af strålingen fra plutoniumet, vil effekten falde med tiden. RTG har en virkningsgrad på omkring 3-7 \%.\citep{termoRTG} Hvis et radioaktivt materiale som plutonium udleder en varmeeffekt på 3000 W, vil RTG kunne danne omkring 90-210 W elektrisk effekt. Potentialet for denne applikation i Danmark er lille, da Danmark ikke benytter sig af satellitter i stort omfang.

 

 

 

Fra min bibtex fil

 

@book{grundstoffer,
    title = {Bogen om grundstofferne},
    author = {Henning Henriksen and Erik Pawlik},
    year = {2006},
    number = {ISBN: 9-788702-050080},
    publisher = {Gyldendahl},
    series = {Handbook}
}
@book{termoRTG,
  title = {Thermodynamics},
    author = {Sanford Klein and Gregory Nellis},
    year = {2011}
    number = {ISBN: 978-0521195706},
    publisher={Cambridge University Press},
    series = {Handbook}.
}

 

 

 

 

 

Har kompileret mange gange og det giver ikke et anderledes resultat


Brugbart svar (2)

Svar #10
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Der mangler et komma efter

    year = {2011}


Svar #11
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

jeg havde bare fået at vide at number var til ISBN, jeg er ret ny i LaTeX, har kun brugt det en lille måned.

Mange af mine problemer er dog blevet løst ved hjælp af din bog så en stor tak for den :D


Brugbart svar (2)

Svar #12
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Iflg den oversigt jeg har er number beregnet til "Number of journal or work in a series"\

Bemærk at nogle stile faktisk understøtter et ISBN felt. Hvis stilen du anvender ikke gør, så skriv den streng i note feltet. Note tages altid med hvis der står noget.


Svar #13
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Kan note anvendes i dem alle ?

 

Det er den skabelon jeg har fået til harvard

 

@manual{isover,
author ={Isover},
title ={Typeoversigt over konstruktionsdele},
address={URL: \url{http://www.isover.dk}},
year ={2008},
note ={Downloadet: 19-05-2008}
}

@book{latex,
    title = {The latex companion},
    author = {Frank Mittelbach and Michel Gossens},
    year = {2004},
    number = {ISBN: 0-201-36299-6},
    publisher = {Addision-Wesley},
    series = {Handbook}
}

@article{julemaend,
   author = {Alex Phil-Andersen},
   title = {Økonomiske julemænd},
   journal = {Nordjyske},
   volume = {10.02},
   pages = {},
   year = {2007}
}

@techreport{bib:bec,
  title = {Budgetafvigelser på kulturbyggerier i Danmark},
  author = {{Byggeriets Evaluerings Center}},
  year = {2007}
}

@misc{karen,
  author = {Karen Skou},
  howpublished = {Gæsteforelæsning hos IDA d. 20/3-2007},
  title = {Realdania - fonden for det byggede miljø},
  year = {2007}
}

@misc{mst,
  author = {Mogens Steen-Thøde},
  howpublished = {Forårssemesteret},
  title = {Forelæsning i Hygrotermisk Bygningsfysik},
  year = {2008}
}


Brugbart svar (2)

Svar #14
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Ja, den gælder for alle. Jeg ville også skrive den URL i note feltet. Det er ikke alle stile som kigger på address feltet. Jeg ville heller ikke anvende den 'howpublished' in den sidste. Igen ville jeg formulere det i note feltet.

Husk også at tankestreg er to streger (--) i LaTeX


Svar #15
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Tankestreg har jeg brugt det???

 

Nu vil den slet ikke spytte pdf ud ??


Svar #16
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Har fået den til at skrive PDF men tror jeg opgiver at få  numerede referencer


Brugbart svar (2)

Svar #17
09. december 2011 af daleif (Slettet)

#15: Realdania - fonden for det byggede miljø

Det er en tankestreg der skal stå der, ikke en binde streg.

#16: det er nemt at få den til at lave numre. Men du har altså ikke postet noget som jeg nemt kan kopiere over i min editor og oversætte uden videre.


Brugbart svar (2)

Svar #18
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Prøv lige at fjerne den \bibpunct linie

Dette virker fint

\documentclass[a4paper]{memoir}
\usepackage[numbers]{natbib}
\bibliographystyle{plainnat}
%\bibpunct[,]{[}{]}{;}{a}{,}{,}
\begin{document}

\nocite{*} % load alt
\bibliography{xxx}

\end{document}


Svar #19
09. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

\nocite{*} ??? Hvor skal den være og hvad gør den ?


Brugbart svar (2)

Svar #20
09. december 2011 af daleif (Slettet)

Den behøver du ikke. Normalt tager bibtex kun det med som man faktisk citerer. Meget nyttigt, for så kan man liste alle de ting man har læst i sin .bib-fil

Hvis der så er noget man gerne vil have med i litteraturlisten, men som man faiktisk ikke citerer, så kan man skrive \nocite{key1,key2,key3,...} for de nøgler man vil have den til at gøre som om den har citeret. Eller man kan anvende \nocite{*} og den citerer alt. Meget nyttigt hvis man lige skal tjekke .bib-filen

\nocite skulle gerne være beskrevet i min bog.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.