Matematik

eksponential funktion

10. december 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Grafen for den eksponentialle udvikling f går gennem (0,3) og (1,12). Bestem en forskrift.

her får jeg resultatet 3x9^x det er forkert. mit 9 skal give 4,,,, hvordan????

 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af NejTilSvampe

vis os hvordan du har gjort.


Svar #2
10. december 2011 af JTPUK (Slettet)

(0,3) (1,12)

a= (12-3)/(1-0) = 9/1=9

b= 12-9x1 = 3

f(x) =3x9^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af mathon

 

                            a = (y2/y1)1/Δx

                            a = (12/3)1/1 = 41 = 4

dvs
                            f(x) =  y = b·4x     gennem  (0,3)

                            3 = b·40 = b·1 = b

konklusion
                            f(x) = 3·4x

       


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har blandet det sammen med formlen for hældningen af en ret linie gennem de to punkter a = (y2-y1) / (x2-x1) - hvilket er noget ganske andet.

Den formel, du troede, du brugte er (y2-y1) / y1 = a^(x2-x1) - 1

;-)


Svar #5
10. december 2011 af JTPUK (Slettet)

Mathon>> du er ret god til det her matematik, det er jo ikke første gang du hjælper mig :)

Men den der formel du skriver: a = (y2/y1)1/Δx kan du ikke forklare mig lidt om 1/Δx??

er den formel krabasken skriver den samme? (y2-y1) / y1 = a^(x2-x1) - 1?

 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2011 af mathon

de to formler stemmer overens

                            (y2-y1) / y1 = ax2-x1 - 1

                            y2/y1 - 1 = ax2-x1 - 1

                            y2/y1 = aΔx

                            a = (y2/y1)1/Δx

 

         

              

 


Svar #7
10. december 2011 af JTPUK (Slettet)

hvis de formler skal bruges bliver min a kun 2.....?

12-3/3 =9/3= 3^1-0 -1 =3-1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2011 af mathon


Svar #9
10. december 2011 af JTPUK (Slettet)

Griner. 

jeg tror jeg skal stoppe for i dag. Selvf.... de parenteser.... kan ikke se skoven for bare træer....

 

Tak for al din hjælp i dag. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

(y2-y1) / y1 = ax2-x1 - 1
 

(12-3) / 3 = a^(1-0) - 1
 

a^1 = 9/3 +1 = 4
 

a = 4


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Rettelse til 1. linie:

(y2-y1) / 1 = a^(x2-x1)^- 1

Undskyld - men jeg havde kopieret fra din mail, hvor der både manglede parentes og ^  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Nu går det da helt galt - 1. linie igen-igen:

(y2-y1) = a^(x2-x1) -1

Pyh ha - nu tror jeg, det lykkedes . . .


Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.