Matematik

Defination Stokastisk variable

10. december 2011 af kendt123 (Slettet)

Hej

Jeg igang med SRP, men føler jeg mangler en idiot sikker måde at beskrive en stokastisk variable X.

Jeg selv kommet frem til følgende:

Du har en variable X(u), du indsætter så et udfald, resultat er x, som beskriver hvor mange gange dette udfald forekom. Du kan så sætte x ind i sandsynlighedsformlen P(X=x)=f(x), og du har derefter sandsynligheden for at dette udfald opstår x antal gange.

Eks. (tallene er fiktion)

Vi undersøger hvor mange døre der normalt er i et hus.
X=antal døre i huse, vi ønsker at se hvor mange gange udfaldet 2 døre opstod, det forekom x=3, og havde en sandsynlighed på 0,25%

 

Er dette korrekt opfattet af stokastisk variable, eller er jeg helt ved siden af? tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af peter lind

En stokastisk variabel er en variabel der beskriver en hændelse som er stokastisk.


Skriv et svar til: Defination Stokastisk variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.