Matematik

Hjælp til løsning for en andengradligning!

10. december 2011 af hojjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg har en matematik aflevering, hvor denne andengradlignng indgår: 8*x+6*x^2 = 15*x+3*x^2, og jeg er på helt bar bund, da jeg ikke kan se hvad jeg skal gøre og kan ikke få den til at hænge sammen med ax^2+bx+c.

Håber meget at i kan hjælpe!!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af peter lind

Træk alt over på venstre side og reducer.


Svar #2
10. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Jeg har været igang med at isolere:

8x-8x+6x^2-3x^2=15x-8x+3x^2-3x^2 =

3x^2 = 7x

Vil du så have at jeg skal flytte 7x over på venstre side selvom jeg i starten trak 8x fra på begge sider?


Svar #3
10. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Eller skal jeg bare trække alt over på venstre side fra starten, så den kommer til at hedde: 3x^2+7x=0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

det bliver så 3x2 - 7x = 0


Svar #5
10. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Ja det har du ret i. Tusind tak for hjælpen! Kan du hjælpe mig med noget to ligninger med to ubekndte også? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

opret en tråd om det, du har brug for hjælp ellers kommer du til at fortryde resten af livet


Svar #7
10. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Hvad snakker du om? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2011 af YesMe (Slettet)

tryk på "opret spørgsmål" og formuler din nye opgave derhenne. i know i'm crazy, men bare gør det.


Svar #9
10. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Okay, vil jeg gøre :)


Skriv et svar til: Hjælp til løsning for en andengradligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.