Matematik

Lignær funktion

10. december 2011 af Duckly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem i hvert af nedenstående tilfælde en ligning for den linie, der

a)   har hældningskoefficienten 5 og går gennem punktet (-2, 7)

b)   går gennem punkterne (2, 5)  og  (-6, 9)
c)   er parallel med linien med ligning y = -2x + 11 og går gennem punktet (5, -12).

Har en opgave som ser sådan ud, jeg er fulstændig lost, hvad gør jeg?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af mathon

lineær funktion:

a)   har hældningskoefficienten 5 og går gennem punktet (-2, 7)

              punkt-hældningsformlen

b)   går gennem punkterne (2, 5)  og  (-6, 9)

              topunkts-formlen


c)   er parallel med linien med ligning y = -2x + 11 og går gennem punktet (5, -12).

              har hældningskoefficienten -2 og går gennem punktet (5, -12).

 


Svar #2
10. december 2011 af Duckly (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det? Skal jeg opstille det som en tabel?? Og hvilken ligning kan jeg skrive??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, hvad du har lært om lineære funktioner af formen y = a·x + b . Her er a hældningskoefficienten.

I a) er hældningskoeficienten givet; bestem b ud fra oplysningen om punktet (-2,7)

 


Svar #4
10. december 2011 af Duckly (Slettet)

Men hvordan skriver jeg det op? er det 5*x+b? eller??


Svar #5
10. december 2011 af Duckly (Slettet)

Og skal jeg slet ikke skrive det om som en tabel??
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2011 af mathon

#1


lineær funktion:

a)   har hældningskoefficienten 5 og går gennem punktet (-2, 7)

                                           y - yo = a(x-xo)

                                           y - 7 = 5(x-(-2))

b)   går gennem punkterne (2, 5)  og  (-6, 9)
                                         
                                           (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)

                                           (y-5) / (x-2) = (9-5) / (-6-2)                  


c)   er parallel med linien med ligning y = -2x + 11 og går gennem punktet (5, -12).

              har hældningskoefficienten -2 og går gennem punktet (5, -12).

                                           y - (-12) = -2(x-5)

 


Skriv et svar til: Lignær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.