Matematik

byggegrundens areal

10. december 2011 af 98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En byggegrund har form som en firkant ABCD. Tre af siderne har følgende længder:

|AB| = 25,7 m; |BC| = 25,1 m og |CD| = 23,8 m.

Længden af diagonalen AC er målt til 38,2 m.
Endelig er vinkel D målt til 94°.
 

bestem B 

cosB= (25,1^2+25,7^2-38,2^2)/(2*25,1*25,7)=0,131→
sin^(-1) (0,131)=7,52°→
B=7,52°
 er det rigtígt????

bestem byggegrundens areal


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fortegnet for cos(B) er forkert. Desuden bruger man cos-1 , når man skal omregne cos(B) til B.

Beregn arealet af trekant ABC og af trekant ACD og læg trekanternes arealer sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af AnnaMariaLucia (Slettet)

Hvordan finder man arealet af trekanten ACD? 


Skriv et svar til: byggegrundens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.