Matematik

Definer variable

11. december 2011 af Duckly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Igen har jeg et spørgsmål.

 

Jeg er en nar til matematik og det er en hel sort verden for mig. Forstår slet ikke dette spørgsmål:

 

Mobiltelefonselskabet "Nettomobil" tilbyder et abonnement for 50 kr. pr. måned   plus 0.95 kr. pr. samtaleminut.

opgave: 
 Definer "passende" variable p og t og opstil en ligning, der beskriver sammenhængen mellem dem.

 

Nogen der kan hjælpe mig??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Måske lineær sammenhæng siger dig noget?


Svar #2
11. december 2011 af Duckly (Slettet)

Ja det er det min opgave handler om

 

Men spørger om hvordan fremgangsmåden kan være?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

y=ax+b

b= begyndelsespris

a= minutpris

x= antal samtaleminuter

y= pris afhængig af antal samtaleminutter


Svar #4
11. december 2011 af Duckly (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2011 af PeterValberg

Lad P(t) være (måneds)prisen (i kr.) for dit mobilabonnement som en funktion af
antal talte minutter i den pågældende måned.

Fast månedsabonnement:  50 kr.
Samtalepris: 0,95 kr pr. minut

Derved kan følgende (lineære) sammenhæng opstilles:

P(t) = 0,95·t + 50

hvor t er antal samtaleminutter i den pågældende måned
P(t) er den samlede pris for månedens mobiltelefoni

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Definer variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.