Kemi

Stoffet cisplatin

11. december 2011 af larsdrengen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Aurum Opgave 4.19

 

Stoffet cisplatin, Pt(NH3)2Cl2, har i mange år været anvendt i kemoterapi af patienter med visse kræftsygdomme. Cisplatin fremstilles ved følgende reaktion:

K2PtCl4 + 2 NH3 --> Pt(NH3)2Cl2 + 2 KCl

- Beregn massen af den mængde K2PtCl4, og af den mængde NH3 der skal til fremstilling af 20, 0 g cisplatin.

Er det noget m = n * M eller hvad?
Er lidt på bar bund, nogle der har lavet den?


På forhånd tak.

 

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. december 2011 af exutu (Slettet)

ja her bruger du at du ved at 2*nPt(NH3)2Cl2=nNH3 og at nPt(NH3)2Cl2=nK2PtCl4 og som du selv siger n=m/M til at regne det ud. Du kan slå M op / regne den ud, ud fra grundstofferne, og m kender du.


Skriv et svar til: Stoffet cisplatin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.