Matematik

Hjælp til opgaver

12. december 2011 af MadsChristense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

 

Jeg har fået en blækregning for om lidt af hvert. Jeg har lidt problemer med opg. 4 i sættet jeg har vedhæftet. Er der nogen som har mulighed for at hjælpe mig?? Jeg har godt styr på de andre opgaver.

Vedhæftet fil: Blækregning07.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Isomorphician

Hvor går du i stå?


Svar #2
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Der står jo i opgaven, at jeg starte med at tegne trekanten. Men så skal jeg beregne vinklen og der går jeg lidt i stå. Derfra ved jeg faktisk ikke rigtig hvordan jeg skal komme videre. Så det er egentlig bare generelt lidt hjælp til både a og b i opg. 4 :) Du skal selvfølgelig ikke lave den for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Isomorphician

Benyt at i en retvinklet trekant gælder der:

 sin(vinkel) = (modstående katete)/(hypotenusen)


Svar #4
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Ja men jeg kender jo ikke vinklerne kun, at den er 90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2011 af Isomorphician

Du kender den modstående katete og du kender hypotenusen.

De oplysninger kan du indsætte i den ligning jeg gav i #3 og isolere vinklen.


Svar #6
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Skal sinusrelationerne benyttes i disse opgaver??


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2011 af Isomorphician

Nej ikke sinusrelationerne (der gælder for vilkårlige trekanter).

Det er nemmere at bruge de definitioner der gælder for retvinklede trekanter.

sin(v) = modstående/hypotenusen

cos(v) = hosliggende/hypotenusen

tan(v) = modstående/hosliggende


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2011 af hej2010 (Slettet)

kan du ikke også bare bruge denne her hjemmeside til beregning:

http://cossincalc.com/

----

http://cossincalc.com/#angle_a=&side_a=&angle_b=&side_b=37&angle_c=90&side_c=62&angle_unit=degree

her er resultaterne ..

det her er vidst kun for opg. a punkt. 2 og 3

håber det hjalp! 


Svar #9
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Hej det hjalp en del med beregningerne der, men fandt ud af det til sidst :) Nu skal jeg bare finde ud af hvordan jeg finder arealet af trekanten.. Har i formlen??


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. december 2011 af hej2010 (Slettet)

det er jo bare;

h*b/2

eller

h*b*½


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. december 2011 af Isomorphician

A = ½*katete1*katete2


Svar #12
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Så i mit tilfælde må det hedde:

 

T= 0,5*50,06*37= 926,11??


Svar #13
12. december 2011 af MadsChristense (Slettet)

Jeg har lidt problemer med hele opg. 4, er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg løser den??


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.