Matematik

jeg kan ikke finde ud af deeet!

12. december 2011 af FagNoel (Slettet)

6 + x - 3 =14   x = ? jeg kan overhoved ikke finde ud af det! så hvis der er nogen der vil hjælpe mig ville det være rart. der er også den her: 3x - 10 = x + 2   x = ? og nogen mærkelige nogen der heder: lav om til blandet tal 16/3 altså sådan noget med brøker og hvad mener dem der har lavet den opgave med: find 3/5 af 25. endu flere brøker!! >Δ<

p.s. jeg går 6 kl.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2011 af frededotlay (Slettet)

Når du har en ligning som den du har givet, kan man sige at alt du gør ved den, skal gøres på begge sider af lighedstegnet. Hvis du lægger noget til (+) eller trækker noget fra (-), skal det bare gøres på begge sider. Altså:

6 + x - 3 =14

-> 6+x=17 (du plusser med 3 på begge sider)

-->x=11 (du minusser med 6 på begge sider)

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. december 2011 af Isomorphician

6 + x - 3 = 14

Man må lægge det samme til på begge sider af lighedstegnet, og man må trække det samme fra på begge sider af lighedstegnet.

For at få x til at stå for sig selv (isolere x), kan du se at vi skal af med 6 og -3.

Det gør vi nu ved først at trække 6 fra på begge sider af lighedstegnet:

6 - 6 + x - 3 = 14 - 6

x - 3 = 8

Nu skal vi så af med -3, og det gør vi ved at lægge 3 til på begge sider af lighedstegnet:

x - 3 + 3 = 8 + 3

x = 11

Prøv selv med den anden ligning.

At lave en brøk om til et blandet tal vil sige at man skriver hvor mange 'hele' tal man kan få ud af en brøk, og så skriv en eventuel rest som en brøk.

3/2 kan skrives som 1 1/2

5/4 kan skrives som 1 1/4 (5/4 = 4/4 + 1/4 = 1 + 1/4 = 1 1/4)

Prøv selv med 16/3


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. december 2011 af sjes (Slettet)

6 + x - 3 = 14

6 + x = 17

6 + 11 = 17

 

3x - 10 = x + 2

Først så flytter vi alle x'erne over på den side af = hvor der er flest x'er. Således:

4x = 8

Hvor mange gange skal vi gange 4 med, for at det giver 8? Det skal vi gange med 2. Så x = 2.

 

16/3 til blandet tal:

Hvor mange gange går 3 op i 16? Det gør det 5 gange, med 1 til rest. Og så tager vi nævneren som er 3.

Det vil sige det giver: 5 1/3.

 

3/5 af 25. Først så dividerer du 25 med 5, og ganger med 3 = 15 :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. december 2011 af sjes (Slettet)

Prøv at sid og "leg" lidt med ligningerne, hvis det er svært. Ellers så søg hjælp ved din lærer. Hun/han vil helt sikkert gerne hjælpe dig


Brugbart svar (4)

Svar #5
12. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Det bedste råd vil være, at bede din lærer om hjælp, når man tænker på at du kun går i 6. klasse, så vil hjælp på skrift måske være lidt svært for dig at følge med i end hvis læren forklarer dig trin for trin.


Skriv et svar til: jeg kan ikke finde ud af deeet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.