Matematik

hvordan solver man dette uden x ?

13. december 2011 af natasjah (Slettet)

Hej

 

jeg ved hvordan man skal solve på en lommeregner med kan bare ikke lige se hvor den ukendte faktor er i denne udregning. 

 

solve: :   τ = (-50 N)(0.3 m) = -15 N.m.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af mathon

           

             solve(t = -50*0,3,t)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2011 af PeterValberg

Du multiplicerer en kraft på -50 Newton (ikke sandt?) med en længde på 0,3 meter 

τ = (-50 N)·(0.3 m) = -50·0,3 N·m = -15 Nm (Newtonmeter) = -15 J  (Joule)

Nogle lommeregnere (som TI-nspire) kan regne med enheder også, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:TI-nspire_screendump.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2011 af Walras

Der er da ikke behov for at solve. Udregn -50*0,3, så spytter den -15 ud, hvorefter du selv kan huske enhederne. Brugen af solve kan altså også blive for meget...


Svar #4
14. december 2011 af natasjah (Slettet)

#1 Tak for svaret

 

# 2 Tak for svaret. kender du (eller nogle af jer andre) en tabel der kan fortælle hvilke enheder der kommer som resultat, hvis man regner to andre enheder sammen? ligesom at N x m = Joule. 

# 3 Læreren sagde vi skulle solve, er enig med dig solve kan blive for træls til tider. tror bare ikke min Lommeregner fungerede i går . tak for svaret. 


Skriv et svar til: hvordan solver man dette uden x ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.