Matematik

Bestem koordinatsættet til Q...

13. december 2011 af Cartooon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende oplyst:
f(x)=x2-x-63/8                         g(x)=-x2+2x-9
Og punktet P=(5,12,13) - hvis det skal bruges til noget..

f og g har et fælles punkt Q og jeg skal finde koordinatsættet til Q - men hvordan gør jeg det?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

løs ligningen f(x) = g(x)


Svar #2
13. december 2011 af Cartooon (Slettet)

Nu stinker jeg til at løse ligninger.. Så jeg har snydt lidt - WordMat får x=3/4 
Men....?
Nu har jeg prøvet selv, garanteret møg-hamrende forkert men:
x2-x-63/8=-x2+2x-9 <=>
-2x2-x-16,88


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af peter lind

 Du mangler et lighedstegn og en højre side i din sidste linje. Hvis det skalvære 0 er resultatet forkert. Gå evt. meget langsomt frem, når du skal samle leddene sammen.


Svar #4
13. december 2011 af Cartooon (Slettet)

Følgende er fuldstændig et skud i tågen:
x2-x-63/8=-x2+2x-9 <=>
-2x2-x-16,88=0 <=>
-2x3-16,88=0 <=>
-6x=16,88 <=>
x=-2,81


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2011 af PeterValberg

Ja, det ER et "skud i tågen" :-)

x2 - x - 63/8 = -x2 +2x - 9
2x2 - 3x - 63/8 + 9 = 0
2x2 - 3x + 9/8 = 0
x = 3/4

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt i tåget. Du forstår ikke, hvordan man reducerer ligninger, og det er helt galt med led med x2 og x, der kombineres til noget med x3 og så til x.

x2 - x -63/8 = -x2 + 2x -9 , leddene på højre side flyttes til venstre side til

2x2 -3x +9/8 = 0

Løs nu denne 2.-gradsligning.


Svar #7
14. december 2011 af Cartooon (Slettet)

Nu har "pvm" allerede løst den, og jeg kan tydeligt se mine fejl ud fra det. Ligninger og mig er ikke er super god kombi. 
Men tak for hjælpen - nu ved jeg da hvad jeg skal gøre til en anden gang :)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til Q...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.