Matematik

Matematik Aflevering - Forklare / Hjælp til

14. december 2011 af Torres365 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej alle sammen.

Jeg har fået en aflevering i matematik, som jeg overhovedet ikke forstår...
 

Afleveringen består af 3 opgaver, som jeg skal have hjælp til.
 

hvis der er nogen som er friske på at forklare / hjælpe mig med min matematik aflevering, så vil det hjælpe mig meget.
 

hvis der er nogen som er friske på det, så kan i jo bare lige kommentere denne her tråd, og skal kan jeg lige skrive dem opgaver som jeg ikke kan finde ud af.
 

Jeg håber inderligt at der er nogen som vil hjælpe mig... men mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af pigen10 (Slettet)

du kunne måske skrive de opgaver du ikke kan finde ud af.. og derefter se om nogen kan hjælpe :)


Svar #2
14. december 2011 af Torres365 (Slettet)

god ide ;)
 

Opgave 1
En ret linie med hældningen -2 går gennem punktet (3,4).
a) Udfør de nødvendige beregninger og opskriv liniens ligning.
b) Beregn ved hjælp af ligningen y når x er 5.
c) Beregn ved hjælp af ligningen x når y er 5.

_______________________________________________________

Det er den første opgave :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2011 af mette48 (Slettet)

standardformelen for en ret linie er:

y=ax+b   hvor a er liniens hældning hvilket giver y=-2x+b

punktet (x,y) = (3,4) indsættes

4 =-2*3+b

4 = -6 +b            læger 6 til på begge sider

b=10

linien hedder y= -2x+10

indsæt 5 i stedet for x og beregn y

indsæt 5 i stedet for y og beregn x i den fremkomne ligning


Svar #4
14. december 2011 af Torres365 (Slettet)

Mange tak for det :)


Svar #5
14. december 2011 af Torres365 (Slettet)

hej igen mette.
 

nu har jeg prøvet at lave de to sidste opgaver, men kan du måske ikke lige rette dem og se efter om de er rigtige?

 

 b) Beregn ved hjælp af ligningen y når x er 5.
nu hedder ligningen y=5x+b
4=5*3+b
4=15+b
b=11
ligningen hedder nu y=11x+b

c) Beregn ved hjælp af ligningen x når y er 5.
5=-2*3+b
5=-6+b
y=11+b
ligningen hedder nu y=11x+b

jeg håber du vil rette dem, og du skal have mange tak for at du gider bruge din tid på mig.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2011 af pigen10 (Slettet)

nej, det er ikke helt rigtigt :)

du skal indsætte 5 på x'ets plads... altså

y= -2 * 5 + 10

Nu har du fundet ud af, hvad y er når x =5

 

Når du ved, hvad y er, så skriver du det i stedet for.. således at y = 5.. x bliver, som det er..

5 = -2x + 10

2x = 5

x = 2,5

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. december 2011 af pigen10 (Slettet)

husk, at det ikke er ligningen, du skal finde.. du skal beregne :) 


Svar #8
14. december 2011 af Torres365 (Slettet)

nu har jeg forstået det  - siger mange tak for det. du har  lige reddet min matematik aflevering ;)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. december 2011 af pigen10 (Slettet)

no problem ;)


Skriv et svar til: Matematik Aflevering - Forklare / Hjælp til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.