Kemi

Oxidering af organisk stof

14. december 2011 af Hayo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg fik at vide, at hvis jeg skulle oxidere f.eks en alkohol, så skulle jeg kun kigge på det der ændrede sig i molekylet, og derfor kun give den del af molekylet oxidationstal. En der kan forklare dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af lasols (Slettet)

CH3CH2OH (ethanol) kan oxideres til CH3COOH (eddikesyre) carbonatomet i CH3 gruppen ændre ikke omgivelser (den er stadig bundet til et carbon og 3 hydrogen så oxidationstallet er uændret) til gengæld ændre CH2OH sig til COOH du har altså først C +3H + O = neutral (0) og efter C + H + 2O = neutral (0) indsættes sd oxidationstal for H og O fås

 

C + 3*1+ (-2) = 0 => C = -1 efter oxidationen C + 1+ 2*(-2) => C= 3 carbon er altså oxideret 4 oxidationstrin

 

 


Svar #2
14. december 2011 af Hayo (Slettet)

Mange tak for dit svar


Skriv et svar til: Oxidering af organisk stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.