Matematik

Opsplitning af funktion

14. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg skal opsplitte funktionen:

(7x-4)/(x(x-1)(x+2)) og jeg er kommet frem til at det giver:

((A+B+C)x2 + (A+2B+C)x -2A)/(x(x-1)(x+2))

Er det rigtigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er da ikke meget opsplitning i det; tværtimod er det blevet mere kompliceret.


Svar #2
14. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvordan ville du gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af SuneChr

Nævneren er den samme. Hvordan kan du pludselig få x2 i tælleren?    A = 2  ,    2 + B + C = 0  ,

                    og     2 + 2B + C = 7    Så   B = 7  og  C =  - 9 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan skrive det

(7x-4) / (x(x-1)(x+2)) = (3x + 4x-4) / (x(x-1)(x+2))

                                   = 3 / ((x-1)(x+2)) + 4 / (x(x+2))


Skriv et svar til: Opsplitning af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.