Matematik

Matematik - Renteregning

14. december 2011 af Jason1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Er der nogle der kan fortælle mig, hvordan man løser disse opgaver? Mange tak på forhånd!

Opg. 2
På en bank sættes beløbet 5000kr, som forrentes med renten 2,75% p.a. 

a) hvor mange år går der inden beløbet på kontoen for første gang overskrider kr. 25 000? 





Opg. 3
Et beløbet sættes ind på en konto med variable rente. I løbet af de 5 år var den årlige rente på 2,4%   3,2%   2,1%  5,2% og 1,7% 

a) hvad er den gennemsnitlige årlige forrentning i % (2 dec.) 
b) hvad er den samlede forrentning af % i løbet af de 8 år

 


Svar #1
14. december 2011 af Jason1994 (Slettet)

RETTELSE 

b) hvad er den samlede forrentning af % i løbet af de 5 år, ikke de 8 år


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af WhatTheFu (Slettet)

Jeg tror jeg kan hjælpe på den første opgave: Du skal dinde ud af hvor mange gange rentebeløbet går op i 25 000 kr. evt også hvornår det bliver overskredet. Find renteprocenten ud af bankbeløbet og dvider det for at se hvor mange gange det kan gå op i tallet


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3

(1 + rb) = (1 + ra)5 = 1,024·1,032·1,021·1,052·1,017

ra er svaret i spm a) og rb er svaret i spm b).


Svar #4
14. december 2011 af Jason1994 (Slettet)

Andersen11

Jeg forstår det ikke helt, hvad er Ra rb helt præcist. 
Kan du give svar + eksempel, så kan jeg prøve og regne efter, hvis ikke så mange tak alligevel.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

ra er den gennemsnitlige årlige rentesats:

ra = (1,024·1,032·1,021·1,052·1,017)1/5 - 1

Ganges ra med 100% fås rentesatsen i %.

rb er den samlede forrentning:

rb = 1,024·1,032·1,021·1,052·1,017 - 1

Ganges rb med 100% fås rentesatsen i %.


Svar #6
14. december 2011 af Jason1994 (Slettet)

Mange tak skal du have! 


Skriv et svar til: Matematik - Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.