Matematik

lineær 2. ordensdifferentialligning

14. december 2011 af jassi13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan substituere jeg  y1=e^λ1x og y2=e^λ2x 

ind i y'''ay'+by=0 ??? Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du at gøre prøve?

y = eλx
y' = λ·eλx
y'' = λ2·eλx ,

der indsat giver

λ2·eλx + a·λ·eλx + b·eλx = 0 , hvoraf

λ2 + a·λ + b = 0

λ1 og λ2 skal altså være rødder i denne 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: lineær 2. ordensdifferentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.