Matematik

Bestem strålebane

15. december 2011 af VaDitte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem strålebanen for den stråle, som rammer parabolen lodret 0,5 meter fra symmetri-aksen. Bestem strålens udfaldsvinkel u.

parabolen= 0,5x2

Dm(f)=R

Vm(f)=+∞

Brændpunktet= 0;0,5

tangenten til parablen=x(x-x0)+0,5x2

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Strålens kommer ind lodret parallel med y-aksen. Bestem først strålens skæringspunkt med parabelen. Benyt, at den reflekterede stråle går gennem brændpunktet. Udfaldsvinklen u er det halve af vinklen mellem den indfaldende stråle og den reflekterede stråle.


Svar #2
15. december 2011 af VaDitte (Slettet)

Kan du måske give et hint til hvordan jeg finder dette skæringspunkt med parablen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x = 0,5 eller x = -0,5 .


Svar #4
16. december 2011 af VaDitte (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Min lærer siger at jeg skal bruge formlen til at udregne en ret linje altså ax+b så vi kan udregne den lodrette stråling og den der går igennem brændpunktet. Jeg er lost :-( hvor mener du at jeg skal indsætte 0,5 eller -0,5 og hvorfor?

 


Skriv et svar til: Bestem strålebane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.