Matematik

Kendt vinkel og kendt hypotenuse - hvordan udregner man hosliggende og modstående side?

16. december 2011 af TheisM (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg sidder med et meget specifikt problem, og efter et par timers forsøg på at løse det, bliver jeg nu nødt til at spørge om hjælp.

Jeg har en trekant hvor jeg kender vinkel A og kender hypotenusen, og udfra det skal jeg så udregne længden på den hosliggende side og den modstående cirkel.

Vinkel A = 45 grader

Hypotenusen = 15 cm

Jeg ved at det handler om cosinus, sinus, og tangens, men jeg kan simpelthen ikke lure hvordan jeg skal regne dem ud.

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

 

                           b = c·cos(A)

                           a = c·sin(A)


Skriv et svar til: Kendt vinkel og kendt hypotenuse - hvordan udregner man hosliggende og modstående side?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.