Matematik

2.grads ligning,komplekse tal

16. december 2011 af romibumi (Slettet)

kan ikke finde ud af at løse den...:(vil meget gerne have hjælp....

 Z2+(4-4·i)·z+(-9+32·i)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af peter lind

Du skal bare benytte den almindelige formel til løsning af andengrads ligninger. Nu er der bare ikke noget krav til diskriminanten.


Svar #2
16. december 2011 af romibumi (Slettet)

og hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af peter lind

Du starter med at udregne diskriminanten.


Svar #4
16. december 2011 af romibumi (Slettet)

D=b2•4•a•c er formlen for diskriminanten, men hvad er b2 og a og c i den ligning jeg har??


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2011 af AskTheAfghan

Tænk dig godt om ...

   z2    +    (4-4·i)z    + (-9+32·i) = 0

 az2   +            bz    +       c      = 0

dvs.    a = 1  ,       b = (4-4·i)  ,      c = (-9+32·i)


Svar #6
16. december 2011 af romibumi (Slettet)

er resultatet så: 442-4·1·932

                       D=-1792

                       D<0, dvs d er mindre en 0

er det rigtigt???


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. december 2011 af AskTheAfghan

Hvorfor skriver du 44 istedet for 4-4i ?

d = b2 - 4ac = (4-4i)2 - 4·1·(-9+32i) = 4(4i2 - 40i + 13)


Svar #8
16. december 2011 af romibumi (Slettet)

nu er jeg slette ikke med??? hvordan finder jeg så frem til ligningens løsning??? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2011 af AlicjaFriis (Slettet)

når du har fundet værdierne for a, b og c indsætter du dette i formlen for diskriminanten.

Dennes værdi indsætter du sammen med a og b i formlen for x

 

D=b^2-4ac

x= (-b+-sqrt(d))/2a (så vidt jeg husker)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2011 af bomi (Slettet)

#2


...


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2011 af bomi (Slettet)

#6


......


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. december 2011 af bomi (Slettet)

...


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved du overhovedet, hvordan man regner med komplekse tal?


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: 2.grads ligning,komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.