Matematik

Funktion

17. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lad funktion f være givet ved f(x) = 2x+ 3x-12x +6

 A) Bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem grafen for f og den rette linje givet ved forskriften: 

6x+2y-12 = 0 

 

Nogen der kan hjælpe mig lidt her? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x), hvor g(x) er forskriften for den rette linie.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. december 2011 af SuneChr

Bring linjens ligning på formen  y  =  .............

Sæt derefter  y  =  f(x)   og  løs denne 3.grads ligning m.h.t. x og find dernæst andenkoordinaten.


Svar #3
17. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Tak skal i have begge to :D


Svar #4
17. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Jeg får den her lingning når jeg siger f(x) = g(x) 

 

2x3+3x2-18x = 2y - 18 

Hvad skal jeg så gøre nu for at komme videre ? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. december 2011 af SuneChr

2x3 + 3x2 -12x +6  =  - 3x + 6     ⇒     2x3 + 3x2 - 9x  =  0    Sæt nu x udenfor en parentes, og løs 2.grads ligningen.

# 6  Isolér  y i linjens ligning i # 0 .


Svar #6
17. december 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Undskyld har forsået det nu 


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.