Kemi

Teoretiske udbytte

19. december 2011 af fredesej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og skal komme frem til det teoretiske udbytte, men kan ikke engang huske det.

                2 C6H5Cl   +                      C2H3O2Cl3 ->                C14H9Cl5           + 2 H2O
N             0,03929                              0,04232 
M             112,56 g/mol                     165,40 g/mol 
m             4,4232 gram                     7 gram

1,1058 g/ml * 4 ml =4,4232 gram
7/165,40 = 0,04232
4,4232/112,56 = 0,03929

Det er selfølgelig C14H9Cl5 det teoretiske udbytte skal findes af.

 


Svar #1
19. december 2011 af fredesej (Slettet)

ingen der kan hjælpe ? 


Svar #2
19. december 2011 af fredesej (Slettet)

M af C14H9Cl5 = 354.49 g/mol 

men da N ikke er forstørrelser af hinanden, og forholdet ikke er 1:1 kan jeg ikke huske hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2011 af Phienix (Slettet)

Nu tager jeg lige udgangspunkt i, at dinne beregninger er rigtige, da jeg ikke gider tjekke dem efter.

Jeg navngiver lige for at gøre det nemmere,
C6H5Cl = A,
C2H3O2Cl2 = B,
C14H9Cl5 = C.

Forholdet er 2:1:1. Det vil sige, at for at reaktionen skal kunne forløbe fuldkommen, skal der være n(A) = 2n(B). I så fald skal n(A) = 0,08464, men da n(A) er beregnet til 0,03929, må A være den begrænsende faktor (da n(A)beregnet < n(A)nødvendigt).

- - -

n(C) i det teoretiske udbytte bliver derfor = ½n(A) (pga. forholdet 2:1:1), hvilket svarer til n(C) = 0,019645.

- - -

M(C) = 354,49 g/mol --> m(C) = n(C) * M(C) ≈ 6,96 g.

Det teoretiske udbytte bliver da ~ 6,96 g.


Skriv et svar til: Teoretiske udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.