Matematik

Bestem til differentialligningen

20. december 2011 af Jacobsvendsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave i matematik jeg ikke kan gennemskue.

Bestem til differentialligningen 

dx/dy =(x+1/2)·e-2y 

den løsning f, hvis graf går gennem punktet (0,0)

 

jeg tror jeg skal bruge separation af de variable så det her jeg prøvet på men er gået istå

e-2ydy=x+1/2dx

Kunne godt tænke mig at se hvordan den skal regnes

Hilsen Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

dit resultat er forkert. Du skulle få e-2ydy =(x+½)dx Du integrerer på begge sider af lighedstegnet og isolerer y. Integrationskonstanten finder du af at y(0) = 0


Svar #2
20. december 2011 af Jacobsvendsen (Slettet)

Kan det så passe at den kommer til at hedde:
-1/2e-2y=1/2x2+1/2x ?
 

kan ikke lige se hvordan jeg kan isolerer y hvis det jeg har fundet er rigtigt 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2011 af peter lind

Der kommer også en integrationskonstant.

Gang ligningen med -2 og tag derefter logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Bestem til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.