Kemi

beregn jernindhold masse procent

20. december 2011 af VaDitte (Slettet) - Niveau: C-niveau

- Beregning af jernindholdet i råjern. Hvordan kan du være sikker på, at samtlige jernato-mer er blevet til jernioner (beregning af reaktanternes stofmængder)?

 Forsøg 1 

mråjern0,100 g

CKMnO4: 0,0204 mol/l

VKMnO4: 17,50 ml


Forsøg 2

mråjern: 0,100 g

CKMnO4: 0,0204 mol/l

VKMnO4: 16,50 ml


Forsøg 1: n(KMnO4)= 0,0204*(17,50/1000)= 0,000357

Reaktionsskema:


5Fe2+ + MnO4- +8H+ → 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O (sur)

n(Fe)= = 0,001785

M=n/m  =0,01785

mFe=n*M =0,000031862


Forsøg 2: n(KMnO4)=0,0204*(16,50/1000)=0,0003366

Reaktionsskema:

5Fe2+ + MnO4- +8H+ → 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O (sur)

n(Fe)=0,001683

M=n/m=0,01683

mFe=n*M=0,1

 
Forsøg 1 0,000357 0,001785 0,1

KMnO4=0,000357

nFe = 0,001785

mFe=0,1


Forsøg 2

KMnO4=0,0003366

nFe=0,001683

mFe= 0,1

     
- Angiv indholdet af jern i råjernet i masseprocent for hvert af dine forsøg og beregn gennemsnit-tet af dine resultater???????????????????????????? hvordan fikses den, ligger det ikke meget tæt på det der allerede er fundet

 


Skriv et svar til: beregn jernindhold masse procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.