Matematik

angiv enhedsvektoren i retningen pi/4

22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg sidder med en opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af.

Den hedder som følger:

Angiv enhedsvektoren u i retningen givet ved vinklen pi / 4 .

Jeg ved at min funktion hedder:

f(x, y) = 11 sin(x2y − 3) .

Er der en der kan hjælpe mig derude ;)

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Enhedsvektoren har ikke noget med funnktionen at gøre. En enhedsvektor i retningen givet ved vinklen π/4 er

u = (cos(π/4) , sin(π/4)) = ((√2)/2 , (√2)/2)


Svar #2
22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa

Tak for svaret. Det er fordi at jeg ved at svaret skal se sådan ud:

 

1/√? (1,1)

Hvor spørgsmålstegnet er det manglende tal

Jeg tænkte nemlig også at det var ligesom din udregning

u = (cos(π/4) , sin(π/4)) = ((√2)/2 , (√2)/2)

men kunne ikke få det til at gå op med det.

Kh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo det samme resultat:

u = ((√2)/2 , (√2)/2) = (√2)/2 · (1 , 1) = (1/√2) · (1 , 1)


Svar #4
22. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

hov undskyld, det var vist mig der var lidt dum der. Det var da det rigtige resultat jeg var kommet frem til, men kom til at indtaste svarmuligheden ind i den forkerte opgave :-/

Mange tak for hjælpen

Kh Julie


Skriv et svar til: angiv enhedsvektoren i retningen pi/4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.