Matematik

Opstil differentialligning

22. december 2011 af Jacob:) (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave som jeg ikke helt har forstået. opgaven lyder sådan her:

Den 1 januar 2000  var befolkning i et land 6,1 millioner.

tilvækstastigheden  på grund af fødselsoversuddet  var 0,8 % pr år af den aktuelle folkemængde.

opstil en differentialligning for denne situation og beregn hvor stor folkemængden bør være i 2010

når vi antager at:

a) at der ikke forekommer hverken ind - eller udvandring

b) at nettoindvandring er 60000 pr år


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt oplysningerne i opgaven: lad N(t) være befolkningstallet som funktion af tiden t . Så er

dN/dt = 0.008·N(t)

Løs differentialligningen med begyndelsesbetingelsen N(t0) = 6,1mill , med t0 svarende til 1. jan 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2011 af mathon

efter at have separeret
de variable
                                                   (1/N)dN  =  0,008dt
          


Skriv et svar til: Opstil differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.