Fysik

Opstilling af Idealgasligningen

28. december 2011 af Aie34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Enkelte steder skrives tilstandsligningen som p·V=n·k·T, hvor k er Boltzmann’s konstanten, og andre steder formuleres den som p·V=n·R·T, hvor R er gaskonstanten. Da R er det samme som n·k, hvordan kan dette så lade sig gøre?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2011 af mathon

 

                                    p·V = N·k·T                                           N er antal molekyler

                                    p·V = (N/NA) · (NA · k) · T                     NA er Avogadros antal

                                    p·V = n · R · T                                      n = (N/NA) er antal mol, (NA · k) = R
                                                                                                 er den universelle gaskonstant

                         


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2011 af mathon

    Boltzmannkonstanten        k = 1,380 650 3·10-23 J·K-1

    Avogadrokonstanten         NA = 6,022 141 5·1023 mol-1

    Universelle gaskonstant     R = NA · k  =  8,314 471 5 J·mol-1·K-1

                                                                =  0,082 057 5 atm·L·mol-1·K-1

                                                                =  0,083 144 7 bar·L·mol-1·K-1

                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2011 af mathon

   J = Pa·m3


Svar #4
29. december 2011 af Aie34 (Slettet)

Rigtig mange tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2012 af DonFred (Slettet)

Niels Bohr lavede en rigtig formel ligning, hvor han betegnede J= Pa*m^3 som forkert. Han fik en nobelpris for det, så jeg ville forudsætte en normal Pa*m^3, hvor jeg laver en destillation af J´et.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2012 af DonFred (Slettet)

@Mathon

Du har lavet en tastefejl:

 

Boltzmannkonstanten        k = 1,380 650 3·10-23 J·K-1

    Avogadrokonstanten         NA = 6,022 141 5·1023 mol-1

    Universelle gaskonstant     R = NA · k  =  8,314 471 5 J·mol-1·K-1

                                                                =  0,082 057 5 atm·L·mol-1·K-1

                                                                =  0,083 144 7 bar·L·mol-1·K-1

 

Boltzmannkonstanten beskriver ikke k modellen som universel, men som en subtraktiv kilde, så J´ senere bliv til en destillation som jeg har skrevet ovenover.

 

Værsgo!!!


Skriv et svar til: Opstilling af Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.