Matematik

matricer... hjælp med opgave

29. december 2011 af kla08 (Slettet)

jeg mangler hjælp til del opgave 

3 og 4. 

 

er der en der kan hjælpe mig i gang? 


Svar #1
30. december 2011 af kla08 (Slettet)

er der ingen der kan komme med et hint? 


Svar #2
30. december 2011 af kla08 (Slettet)

kan det passe at [1 0 1]T = [1; 1; 1]

og [1 1 0]T = [1; 1; 0]

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

[1 0 1]T betyder den transponerede matrix af [1 0 1] , og det er selvfølgelig søjlematricen

[1]
[0]
[1]

For at finde billedet af [1 0 1]T ved operatoren T , kan man benytte, at

[1 0 1]T = [1 0 0 ]T - [0 1 0]T + [0 1 1]T , hvorfor

T( [1 0 1]T ) = T( [1 0 0 ]T ) - T( [0 1 0]T ) + T( [0 1 1]T )

                     = [1 0 1]T - [0 1 0]T + [1 1 0]T

                     = [2 0 1]T

Tilsvarende er

[1 1 0]T = [1 0 0]T + [0 1 0]T , så at

T( [1 1 0]T ) = [1 0 1]T + [0 1 0]T = [1 1 1]T
 


Svar #4
30. december 2011 af kla08 (Slettet)

andersen, tak for det, så har jeg lavet opgaven forkert. 


Svar #5
30. december 2011 af kla08 (Slettet)

men hvis du kigger i den første beregning, er der så ikke noget der går galt?

hvordan kommer du fra udtryk

T( [1 0 1]T ) = T( [1 0 0 ]T ) - T( [0 1 0]T ) + T( [0 1 1]T )

til udtryk

[1 0 1]T - [0 1 0]T + [1 1 0]T


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. december 2011 af whereab (Slettet)

Du ved jo fra opgavebeskrivelsen at

T( [ 1  0  0 ]T) = [ 1  0  1 ]T

T( [ 0  1  0 ]T) = [ 0  1  0 ]T

T( [ 0  1  1 ]T) = [ 1  1  0 ]T


Svar #7
30. december 2011 af kla08 (Slettet)

ahh okay, jeg er vist ikke stået op endnu. så er jeg med. 

men er der nogle regneregler i denne opgave typer? hvordan kan Andersen frem til fremgangsmåden? 


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. december 2011 af whereab (Slettet)

Ja, han udnytter at T:R3R3 er en lineær operator hvorfor den opfylder T(v + u) = T(v) + T(u)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg er helt enig med Andreas97 i de to svar #6 og #8.


Skriv et svar til: matricer... hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.