Matematik

Population bestemmelse? Ja tak.

30. december 2011 af Finneberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkenzzz, jeg har en opgave, som jeg gerne vil have "bekræftet" således at jeg ikke er helt forkert med det.

Opgaven er vedhæftet (GLAD)

Vedhæftet fil: pop pop population.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2011 af mathon

   

             ...du er halvforkert på den


Svar #2
30. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Vil være glad hvis du kunne fortælle mig yderligere indformation.

Bl.a. hvad der er forkert, og hvad det korrekte er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2011 af mathon

information
                               rigtigt:    500 er populationens begyndelsesantal  N(0)  

                               forkert    tallet 0,95 er stigning i populationen pr. døgn


Svar #4
30. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Okay men hvad er det så hvis det ikke er en stigning pr. døgn. ? Kan ikke rigtig komme på andre konklusioner af tallet 0,95.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om et eksponentielt henfald med forskriften

N(t) = 500 · 0,95t

hvor t er antal døgn efter et givet starttidspunkt. Prøv nu at beregne den relative populationsændring i løbet af 1 døgn, altså

(N(t+1) - N(t)) / N(t) = N(t+1)/N(t) - 1


Svar #6
30. december 2011 af Finneberg (Slettet)

#5, skal stadig ikke se hvordan det skulle kunne give mig svaret på hvad tallet 0,95 fortæller.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du indsætter forskriften i udtrykket, vil du finde, at

N(t+1) / N(t) = 0,95t+1 / 0,95t = 0,95 

Konstanten 0,95 er altså den faktor, hvormed populationen ændres i 1 døgn; denne kaldes også fremskrivningsfaktoren.


Svar #8
31. december 2011 af Finneberg (Slettet)

# okay men hvad fortæller fremskrivningsfaktoren ?

Altså at det er en konstant, hvor populationen ændres pr. døgn ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er den konstante faktor, hvormed populationens størrelse ændres i 1 døgn.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. december 2011 af mathon

se evt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. december 2011 af mathon

...i overensstemmelse med #5
   men skrevet lidt anderledes


Skriv et svar til: Population bestemmelse? Ja tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.