Matematik

målestoksforhold 1:25 og radius i kegle

02. januar 2012 af bombol (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har to matematik opgaver jeg ikke lieg kan svare på.

1. tegn bordet i målestoksforhold 1:25. bordet er 100 cm på tegningen(med lineal er det 5cm)

 

2. beregn  radius i kegle Rumfang V=1526,04 cm3  Højde h: 18 cm

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

1)

                    tegning          virkelighed
                     1 cm               25 cm

                     4 cm             100 cm

2)
                     (1/3)·h·G =V

                     (1/3)·(18 cm)·G = V

                     (6 cm)·G = 1526,04 cm3

                     G = 254,34 cm2

                     π·r2 = 254,34 cm2

                     r2 = 80,9589 cm2

                     r = √(80,9589 cm2) ≈ 9 cm


Skriv et svar til: målestoksforhold 1:25 og radius i kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.