Matematik

Er planerne parallelle, ortogonale eller ingen af delene...

02. januar 2012 af Angel05 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen! 

Rigtig godt nytår til jer! 

Sidder lige med lidt matematik... Og er der nogen der kan hjælpe?

Dette er fra MAT A3: 

Er planerne a og b parallelle, ortogonale eller ingen af delene, når: 

1) a: x+y=1  og  b: x-z=1

2) a: x-2y+z=3  og  b: x+y+z=4 

3) a: x+y-2z=9  og  b: 2x-y-z=3

Håber der er nogen der kan hjælpe, har kigget overalt og selv prøvet.. men kan ikk finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to planer er parallelle eller ortogonale, hvis deres normalvektorer er parallelle, hhv. ortogonale. Bestem derfor normalvektorer til de to planer i hver opgave, og undersøg om normalvektorerne er parallelle, ortogonale, eller noget helt tredje.


Svar #2
02. januar 2012 af Angel05 (Slettet)

Hvordan undersøger man om de er ortogonale? 
For har prøvet at se om de er parallelle, men det er de ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

To egentlige vektorer a og b er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er lig med 0, altså hvis

                 a b = 0


Svar #4
02. januar 2012 af Angel05 (Slettet)

Tusind tak! :D 


Skriv et svar til: Er planerne parallelle, ortogonale eller ingen af delene...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.