Matematik

0,3 i anden

03. januar 2012 af Tkay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Jeg undre mig lidt over hvordan 0,3^2 bliver til 0,09, i mit hovede ser det sådan ud 0,3*3 = 0,9.

Håber I kan komme med en god forklaring, og evt. et eksempel.

Pft.

-Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af mathon

 

                 (0,3)2 = (3·10-1)2 = 32·(10-1)2 = 9·10-1·2 = 9,0·10-2 = 9,0/100 = 0,09


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2012 af volcom1

Du skal i stedet for tænkte at når du sætter noget i anden, svarer det til at gange tallet med sig selv:

x^2=x * x

0,3^2 = 0,3 * 0,3

0,3^3= 0,3 * 0,3 * 0,3


Svar #3
03. januar 2012 af Tkay (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, kan godt se det går op, når man bruger den rigtige formel :-)


Skriv et svar til: 0,3 i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.