Matematik

HJÆLP til potensfunktion!! :O

03. januar 2012 af Havkajakken (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgivet to punkter: P(2,80) og Q(4,640).

Jeg skal beregne hvad a er uden brug af lommeregner.

Jeg ved man finder a således:

a = (log(y2) - log(y1)) / (log(x2) - log(x1))

Derefter har jeg sat punkterne ind:

a = (log(640) - log(80)) / (log(4) - log (2))

Men så kan jeg ikke komme videre - please hjælp! :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglerne for regning med logaritmer til at regne videre:

a = (log(640) - log(80)) / (log(4) - log (2))

   = log(640/80) / log(4/2)

   = log(8) / log(2)

   = log(23) / log(2)

   = 3·log(2) / log(2)

   = 3


Skriv et svar til: HJÆLP til potensfunktion!! :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.