Kemi

Kemi

03. januar 2012 af larsdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi kan opstille følgende eksempel, hvis vi ønsker at finde molarmassen af NaHCO3. Dette gøres ved, at kigge i det periodiske system efter vægten af Na, H, C og O for til sidst at lægge alle grundstoffernes vægt sammen, samt til sidst at huske at gange O med tre, da der er tre af dem, altså:
Formelmassen for NaHCO3 :  22,990 + 1,0079 + 12,011 + 3 * 15,999 =  84,0059 g/mol.

Hvis vi er interesseret i at finde stofmængden, gøres det ud fra følgende formel:
n=m/M, hvor n betegner stofmængden, m betegner massen og M betegner den molar masse.

Er vi herimod interesseret i at finde massen, så isolere massen og ganger på den anden side stofmængden med molarmasse, således:

¨m = n*M

Korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2012 af Alkymisten (Slettet)

looks good..


Svar #2
03. januar 2012 af larsdrengen (Slettet)

Perhaps any comments?


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.