Matematik

Logistik ligning - omskrivning fra logistisk funktion

04. januar 2012 af sophiesophiesophie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg håber virkelig der er en som kan hjælpe jeg har en logistisk funktion som hedder 

20384400/(1+1,01401*e^(-0,110227*x)

Den har jeg fået efter at have lavet en logistisk regression på TI-89 hvor 

a=1,01401

b=0,110227 

c=20384400

Hvordan laver jeg dette om til en logistisk ligning 

y'=a*y(M-y)

 

Kan det passe at jeg finder a ved at sige a=b/M 

Eller er det bare mit a fra min logsitiske funktion?? 
Håber virkelig der er nogen som kan hjælpe. 

 

På forhånd mange mange tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2012 af mathon

                                    y ' = a·y(M-y)

har løsningen
                                    y = M / (1+Ce-aMx)

dvs
                                    y = M / (1+Ce-bx)

kan differentieres til
                                   y ' = a·y(M-y)            med   b = aM  ⇔  a = b / M

med
   M = 20384400
   b =
0,110227
   C = 1,01401
   a = b / M = 0,110227 / 20384400 = 5,40742·10-9


 


Svar #2
04. januar 2012 af sophiesophiesophie (Slettet)

OKay så det vil simpelthen sige at min logistiske ligning hedder

 

y'= 5,40742*10^-9*y*(20384400*y)


Ved du så også hvis jeg så skal finde en stigningstakt i år 1968, så skal jeg udregne y i min logistiske funktion og derefter indsætte det resultat i den logistiske ligning? Og derefter vil jeg får min stigningstakt.??


tusind tak for hjælpen det var lige det jeg manglede


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2012 af mathon

   ...så det vil simpelthen sige, at min logistiske ligning hedder

 

                  y ' = 5,40742·10-9 · y·(20384400 - y)


Skriv et svar til: Logistik ligning - omskrivning fra logistisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.