Matematik

Beregn 3 koordinat i afvigelses vektoren

05. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jeg har lavet alle 5 pørgsmål i opgaven, men mangler det sidste, som er spørg 6.

Det omhandler at beregne 3 koordinat i afvigelses vektoren.

Hvordan får jeg lavet den?

Kh Julie

Vedhæftet fil: studie.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udregn Ac - y

Matricen A er en 4x2 matrix som givet i 4.1 . Vektoren c er en 2x1 matrix med de fundne koefficienter
(c0 , c1)T , og y er 4x1 vektoren, der er højre side i 4.1 . Derfor er Ac - y en 4x1 matrix (vektor), og man skal angive dens 3. koordinat.


Svar #2
05. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Tak for det hurtige svar.

Er det noget ala dette der skal regnes(vedhæftet)

 

Vedhæftet fil:studie.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din y-vektor er forkert. y-vektoren er vektoren med de observerede y-værdier:

y = [1 2 4 5]T

Sagt på en anden måde er 3.-koordinaten i afvigelsesvektoren lig med afvigelsen (beregnet) - (observeret) for det 3. datapunkt, dvs

c0 + c1·x3 - y3 = (23/10) + (7/10)·2 - 4 = 37/10 - 4 = -3/10 .


Svar #4
05. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hej igen. Det vil sige, hvis man skulle beregne 1,2 og 3 koordinat, ville de hedde:

1: -1/10

2: 3/10

3: -3/10

?

Kh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Og 4.-koordinaten er 1/10 . Summen af residuerne er 0, altså summen af komponenterne i afvigelsesvektoren er 0.


Svar #6
05. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

perfekt, mange tak for det :-)


Skriv et svar til: Beregn 3 koordinat i afvigelses vektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.