Matematik

bestem formel til regressionslinje

05. januar 2012 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan er det nu, man finder a og b værdi, Som jeg skal lave om til en formel. altså f (X)=ax + b, når:

 

Tid (min)
5
10
15
20
25
30
km-tæller
112,1
113,9
116,0
118,2
120
121,9

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det simpleste er at lave lineær regression på tabellens data ved hjælp af et CAS-værktøj eller Excel.


Svar #2
05. januar 2012 af schmeur (Slettet)

Ja, men i opgave skal jeg vise HVORDAN man gør det.  Hvordan man finder a og b værdien i formlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så benyt de færdige udtryk for a og b i en lineær regression, eller udled dem ved at bestemme minimum for

S = ∑ni=1 (axi + b - yi)2

som funktion af a og b .


Svar #4
05. januar 2012 af schmeur (Slettet)

forstår ikke hvad du mener.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skriver i #0:

"hvordan er det nu, man finder a og b værdi ...".

Det lyder for mig, som om lineær regression er et emne, du allerede har lært om, så jeg forsøger at skubbe dig i den rigtige retning. Hvis det er noget, du allerede har lært om, må du vel kunne slå det op i din bog.

Er det meningen, at du selv skal udlede formlerne for a og b i en lineær regression?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2012 af SuneChr

Vedhæftet.

Bidraget i # 6 er skrevet før kendskabet til øvrige indlæg.

Vedhæftet fil:SP SECC 0501121854.PNG

Svar #7
05. januar 2012 af schmeur (Slettet)

Jeg har lært det, men har absolut ingen noter om det. Tak for illstration.

Jeg kan bare huske noget med x1-x2/ y1-y2 eller noget i den stil.


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Formlen a = (y1 - y2) / (x1 - x2)

er formlen til bestemmelse af hældningskoefficienten a for en ret linie ud fra 2 punkter på linien. Den skal ikke benyttes, når man laver lineær regression.


Svar #9
05. januar 2012 af schmeur (Slettet)

JAmen hvad skal så benyttes??


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. januar 2012 af nielsenHTX

#9 formlen fra #3 tror jeg ikke næppe man ser på C-niveau og så skal du gøre som i #1 og det er fremgangsmåden

 


Svar #11
05. januar 2012 af schmeur (Slettet)

Nej, det tror jeg heller ikke. Okay tak!


Brugbart svar (2)

Svar #12
05. januar 2012 af Zalam (Slettet)

#3

Tror ikke man lærer at differentiere en sum-operator i gymnasiet. Men ellers er det jo en relativt let funktion at finde minium af :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg skal ikke udtale mig om, hvad der er pensum i gymnasiet; men der har i det sidste års tid været spørgsmål her på Portalen, angiveligt fra gymnasieelever, hvor spørgsmålene drejede sig om forskellige aspekter ved udledelsen af mindste-kvadraters formlerne for lineær regression.


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. januar 2012 af Zalam (Slettet)

#13

Jeg lærte først, den formelle løsning, til mindste kvadraters metode / OLS i statisk og økonometri på universitet.

I gymnasiet var det udeleukkende "bestem forskriften ud fra to punkter" eller "add-line i excel". Men givetvis kan det have ændret sig.


Skriv et svar til: bestem formel til regressionslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.