Matematik

Beregning af omkreds på figur

06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her med opgave i matematik, hvor vi gået i gang med noget byggeri.

Ærligtalt, så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for at finde omkredsen som skal være udtrykt ved h.

Så kunne være fedt hvis der var nogle 'wise guys' som ku gi en hånd eller to.

Vedhæftet fil: Billedramme7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af peter lind

Hvad er problemet ? Der står jo hvordan du skal finde længden af de manglende sider. Derefter er det blot at lægge dem sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Start fra et af hjørnerne og følg hammens kant hele vejen rundt. Læg siderne sammen efterhånden som du kommer til dem.


Svar #3
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

Ja, men jeg kan ikke se hvordan jeg skal kunne opskrive omkredsen udtrykt ved h.

og jeg kender jo ikke de lodrette sider.

samt så forstår jeg ikke hvorledes man skal kunne bestemme dets omkreds når man har fået oplyst arealet, er det så h man skal bestemme eller hvordan ?


Svar #4
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

Jeg kan jo ikke bare skrive : 2*h + 2*10 + 16 = 2*h+26 det er jo vel ikke mit facit.

og i b'ern, skal jeg selv vælge h, så arealet bliver 54 eller hvordan ? for synes det lyder for let. ps. det er opgave uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Jo, det er netop facit. Det er jo omkredsen af figuren, udtrykt ved h.

b) Læs opgaven omhyggeligt. Her oplyses det, at omkredsen er 54 . Man skal da bestemme det h, der giver en omkreds på 54, dvs. man skal løse ligningen

       2h + 26 = 54

Derefter beregner man figurens areal med den fundne værdi for h .


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2012 af peter lind

Det er netop facit.

Ad b. Også rigtig. Du skal dog også bagefter beregne arealet


Svar #7
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

#5+6 tak - Sker der for det er de lette opgaver jeg ikke fatter. (ja burde nok lige have lagt mærke til at der stod omkreds og ikke areal***)

 

b) er vel bare at bestemme h , når omkreds er 54, derefter beregne areal af trekanterne først og derefter rektanglen ikke også?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

b) Ja, det er netop, hvad der forklares i #5.


Svar #9
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

#8 Ja, kan det passe at arealet giver 272.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Beskriv dine mellemregninger.


Svar #11
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

( ( 0,5 * 6 * 8 ) * 2 ) + 16 * 14 = 272

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt; men det var ikke det resultat, du havde angivet i #9, da jeg skrev svaret i #10 .


Svar #13
06. januar 2012 af FarAwayFarAway (Slettet)

Glemte at lægge begge trekanter til i starten my bad, troede jeg kunne rette det inden du så det :) og begyndte at skrive hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til ovenstående

Ligningen afledt i #4 reduceres selvfølgelig til

2·h + 2·10 + 16 = 2·h + 36 = 54

hvoraf h = 9

Figurens samlede areal med dette h er da

A = (1/2)·6·8·2 + 16·9 = 48 + 144 = 192 .


Skriv et svar til: Beregning af omkreds på figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.