Matematik

Differentier 2 funktioner

07. januar 2012 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Dette er ikke en opgave jeg skal aflevere, men der er disse 2 nedenstående funktioner i min matematik bog og jeg har tænkt en del over hvordan man skal differentiere dem.. Har dog ikke kunnet komme frem til et realistisk resultat.

Her er de 2 funktioner

- f(x)= (4/x2)-5x-7
- g(x)= 3(2x2+4)3

Kan i vise mig hvordan de differentieres og ((((((MEGET GERNE skrive hvilke regne regler i har brugt))))))) :) ?

God weekend til jer alle!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af mathon

                  f(x) = 4x-2 - 5x - 7

                  f' (x) = -8x-3 - 5


Svar #2
07. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#1


                  f(x) = 4x-2 - 5x - 7

                  f' (x) = -8x-3 - 5

Tak for svaret!

Hvilken regneregel bruger du til at få (4/x2) lavet om til -8x3

Og hvad med den anden funktion ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2012 af mathon

                     (4/x2) ' = (4x-2) ' = 4 · (-2·x-2-1) = -8x-3 = -8/x3


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Potensregler:

1/a2 = a-2

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Sammensat funktion:

g(x) = 3u3 hvor u = 2x2 + 4

g'(x) = (9u2) * u'  og  u' er jo 4x

altså g'(x) = 9*(2x^2+4)2 * 4x

gang selv ud


Skriv et svar til: Differentier 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.