Matematik

Lineær funktion - opgave

08. januar 2012 af K1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Prisen p(x) som funktion af afsætningen x er givet ved forskriften p(x== 0,5x+500

 

Bestem p^-1(2000) og forklar betydningen 

 

Nogle der kan hjælpe med at løse den her opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen p(x) = 2000 . Løsningen er p-1(2000) .


Svar #2
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Ja det er jeg med på.

 

Men hvis jeg løser ligningen p(x) = 2000 får jeg

0,5*2000+500 = 1500

 

og 1500^-1 = 6,666 *10 ^-4 

siger min lommeregner i hvertfald

Er det så løsningen ?

 

Det kan jeg bare ikke forstå fordi det er en opgaver som hører under opgaver uden hjælpemidler og man kan da ikke forvente at man kan regne det ud i hovedet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke løst ligningen p(x) = 2000 . Denne ligning er jo

0,5x + 500 = 2000 , dvs

x = 3000 ,

hvorfor p-1(2000) = 3000


Svar #4
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Nåååår. Tusind tak :-)

Der står jeg skal forklare betydningen, hvad mener de mon med det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, forklar, hvad p-1(2000) står for .

p(x) angiver prisen , når afsætningen er x . Hvad angiver p-1(x) ?


Svar #6
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Det ved jeg ikke. Derfor jeg spørger :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

p-1(x) er den inverse (omvendte) funktion til p(x). Så er p-1(x) afsætningen, når prisen er x.


Svar #8
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Årrrh. på den måde. Jeg har simpelthen glemt alt hvad jeg har lært på 1 og 2. året, men tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Lineær funktion - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.