Matematik

Differentiere

08. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvis man differentiere 2(1-e-x) får man 2*e-x men burde 4 og 1 ikke forsvinde da de er konstanter så det bliver -e-x? Hvilken regneregl bruger man her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvor kommer "4 og 1" fra?

2(1 - e-x) = 2 - 2·e-x , så

[2(1 - e-x)]' = -2·(e-x)·(-1) = 2·e-x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af peter lind

Hvad mener du med at 4 og 1 skal forsvinde? Hvis du ganger de 2 ind i parentesen får du 2-2*e-x. Det første led er en konstant, så det forsvinder ved differentiationen. I det andet led bruges reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.