Almen studieforberedelse (AT)

AT 3.g

10. januar 2012 af andre16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

SAMF A og ENGELSK A

 

Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger 1851-1914

 

Nogen der har nogle gode idéer tak 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2012 af Anne09bif (Slettet)

Hej Andre

Jeg skrev om det teknologiske gennembrud den elekstriske stol. Jeg anså det som et gennembrud, fordi man gik fra hængning osv. i USA og til den elektriske stol, som var lavet med formålet, at en dødsdom skulle foregå mere humant. (om det så er tilfældet, kan debateres).

Naturlige koblinger i samf kan være dødsdom og menneskerettigheder - også i vores tid (så det også er relevant i samfundsfag og ikke bliver en historieopgave)- og i engelsk kan du perspektivere til hvordan dødsdomme skildres i litteraturen. Eksempelvis "The Hanging" af George Orwell er god og andre noveller, og der er også nogle amerikanske film som skildrer emnet.

Evt. kan du også kigge på straf - amerikanerne er nogen af dem, der fængsler flest i hele verden - det kan perspektiveres til, hvorfor der stadig er dødsstraf. Sociologen Foucault har lavet teorier om straf.

Det kræver selvfølgelig, at din lærer vil godkende lidt kunstnerisk frihed, og det er bestemt ikke et let emne at lave sammenhængene med mindre du vælger en klar retning fra starten. Jeg synes i hvert fald det var et godt emne - netop fordi problemstillingen med "det humane" i dødsstraffen stadig er relevant i dag.

Vh Anne


Skriv et svar til: AT 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.