Matematik

Vis, at sejldugens styrke med tilnærmelse er 1000 gram pr. kvadratmeter...

10. januar 2012 af heeejmeddig (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Sejlet vejer i alt (smørelse, tovværk og sejl): 243 kg

Smørelse: 113 kg

tovværk: 45 kg

selve sejlet: 85 kg

 

Sejldugens styrke angives som vægt uden smørelse og tovværk i gram pr. kvadratmeter sejl.

Vis, at sejldugens styrke med tilnærmelse er 1000 gram pr. kvadratmeter!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven, hvis du vil have hjælp. Vi har jo ingen anelse om, hvad sejlets areal er.


Svar #2
10. januar 2012 af heeejmeddig (Slettet)

ups, undskyld..

sejlets areal: 90 kvadratmeter


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Divider selve sejlets vægt med dets areal. Der står jo i opgaven, hvordan styrken er defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

 # 3

- Kunne være interessant at se, hvorledes Andersen11 kommer frem til ca. 1000 gr/m2 efter den opskrift . . .


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Selve sejlet oplyses at have en vægt på 85 kg . Dets areal er oplyst at være 90 m2 . Styrken er da defineret som

S = 85kg / 90m2 = 85000g / 90m2 = 944 g/m2 ≈ 1000 g/m2 (med ca 6% oprundingsfejl).

Er der noget jeg har overset?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Nej - det var blot den dristige oprunding, der generede mit øje - pardon . . .


Skriv et svar til: Vis, at sejldugens styrke med tilnærmelse er 1000 gram pr. kvadratmeter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.