Matematik
ligninger og uligheder
07. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Håber der er nogle der vil hjælpe mig med disse ligninger hurtigst muligt:
1) 2(x-3) = x-4/4
2) 3-x/4 - x-8/3 = 1/2
3) 45 = -2x/3 + 3x/2
4) x/8 + 2 = 3x-7/8 + 1/4
5) 7/8x - 8 = 1/2x + 4
6) 1/3x + 1/5 = 2/15x -2/5
Ulighed:
-3x(-x+1)-(2x^2+3) > x^2+2(-3x-2)
På forhånd tak....
1) 2(x-3) = x-4/4
2) 3-x/4 - x-8/3 = 1/2
3) 45 = -2x/3 + 3x/2
4) x/8 + 2 = 3x-7/8 + 1/4
5) 7/8x - 8 = 1/2x + 4
6) 1/3x + 1/5 = 2/15x -2/5
Ulighed:
-3x(-x+1)-(2x^2+3) > x^2+2(-3x-2)
På forhånd tak....
Svar #1
07. september 2003 af Jean
Generelt skal du sætte på fælles brøkstreg og så reducere. Har du nogle specifikke problemer med nogle af ligningerne?
Svar #2
07. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg gider ikke give dig svarene, man hvad angår ligningerne, så skal du jo bare isolere x på den ene side af lighedstegnet. Det bør da ikke volde nogen form for problemer.
Med hensyn til uligheden, så ganger du først ud og forkorter på hver side af ulighedstegnet, hvorefter du rykker rundt, så du ender med en ulighed hvor du har 0 på den side af ulighedstegnet. Som tjek for om du regnet rigtigt, så kan jeg sige at jeg får at x > -1/3.
Prøv selv at regne på det.
Med hensyn til uligheden, så ganger du først ud og forkorter på hver side af ulighedstegnet, hvorefter du rykker rundt, så du ender med en ulighed hvor du har 0 på den side af ulighedstegnet. Som tjek for om du regnet rigtigt, så kan jeg sige at jeg får at x > -1/3.
Prøv selv at regne på det.
Skriv et svar til: ligninger og uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
