Matematik

trapezet og trigomonotri

11. januar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

I den ligebenede trekant ABC, hvor AB = BC , er DE parallel med AC ,
DE = 12 , BE = 10 og AC = 136 .
a) Bestem BC samt arealet af trekant ABC .

 

Nogen der kan hjælpe med denne opgave????


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af peter lind

Hvad er D og E?

I sådan en opgave skal du altid lave en råskitse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2012 af SuneChr

Benyt de ensvinklede trekanter:

Kald højden fra B ned på |AC| for B1 så har vi

6 / 68  =  10 / |BC|

idet |AB1| = ½|AC|


Svar #3
11. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

Jeg skal nok be om lidt mere detaljer.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekant ABC er ligebenet, med |AB| = |BC| , hvorfor B er toppunktet i den ligebenede trekant. D er et punkt på AB, og E er et punkt på BC, således at DE er parallel med AC .

Trekant DBE er derfor også ligebenet med B som toppunkt, og trekanterne ABC og DBE er derfor ensvinklede. Skalaforholdet bestemmes ud fra de ensliggende sider DE og AC.

Arealet af trekant ABC er lig med arealet af trekant DBE ganget med kvadratet på skalaforholdet.


Skriv et svar til: trapezet og trigomonotri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.