Matematik

cirklens skæringspunkter

12. januar 2012 af helleweiler (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjææælp har aldrig haft dette emne før da jeg er hhx'er så er helt på bar bund, er der en venlig sjæl som kan forklare mig det punkt for punkt.

Opgaven lyder ;

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.

Cirklen har centrum i punktet C(3,-2) og en radius på 5.

Har fundet frem til formlen nok er

(x-x0)^2+(y-yo)^2 =r^2

og hvad gør jeg så ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af peter lind

Du indsætter værdierne for centrum og koordinater. Punkter på y-aksen har x-koordinaten 0, så sæt også det ind. Du har nu en ligning til bestemmelse af y koordinaten


Svar #2
12. januar 2012 af helleweiler (Slettet)

vil det sige at det ser således ud

(0-3)^2 +(y+2)^2=5^2

9+(y+2)^2=25

(y+2)^2=16

y+2=4

y=2

er det rigtigt ? og den har vel to skæringspunkter hvordan finder jeg det andet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2012 af peter lind

Det er næsten rigtigt. y+2)2 = 16 <=> y+2 = 4  v  y+2=-4


Svar #4
12. januar 2012 af helleweiler (Slettet)

men vil det sige at skæringspunkterne er 4 og minus 4 ? ( havde selvfølgelig glemt at det er plus/minus kvadratrod) 15 år siden jeg sidst gik i skole. men forstår ikke at jeg ikke skal isolere y.

orker du at forklare mig det ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2012 af peter lind

Du skal isolere y, fordi det er y du skal finde. At du ikke gør det i #4 men gør det korrekt i #2 undrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2012 af mathon

 

                                        (x-3)2 + (y+2)2 = 25

  skæring med  y-aksen
                                        (0-3)2 + (y+2)2 - 25 = 0

                                        y2 + +4y - 12 = 0

                                             y = -6  v  y = 2

   dvs
                                        S1 = (0,-6)  og  S2 = (0,2)


Svar #7
12. januar 2012 af helleweiler (Slettet)

tusinde tak

 


Svar #8
12. januar 2012 af helleweiler (Slettet)

takker mange til mathon, det er jo slet ikke svært, har bare aldrig haft med emnet af gøre ! mange tak


Skriv et svar til: cirklens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.