Matematik

Eksopentiel opgave

12. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Jeg har lavet opgave a og b, men jeg kan ikke umiddelbart løse c..

 

 

Vedhæftet fil: Opgave C.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af mathon

    

                       ...eksponentiel regression


Svar #2
12. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Ja, jeg har fundet forskriften vha regression. Jeg har beregnet halveringskonstanten til 6,0059 med formlen

t½ = ln(1/2)/ln(a).

 

Hvad jeg ikke forstår er hvordan jeg regner den procentvise ændring? hmm..


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2012 af mathon

generelt
                            f(x) = y = b·ax

                            f(x+2) = b·ax+2

                            f(x+2) = b·ax·a2

                            f(x+2) = a2·(b·ax)

                            f(x+2) = a2·f(x)

                            f(x+2) - f(x) = a2f(x) - f(x)

                            f(x+2) - f(x) = (a2 - 1)·f(x)

                            (f(x+2) - f(x)) / f(x)  = (a2 - 1)

                            ((f(x+2) - f(x)) / f(x))·100%  = (a2 - 1)·100%

                 

 

 

 


Skriv et svar til: Eksopentiel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.