Generelt

Mit største problem i skolen

12. januar 2012 af maria00 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg går i 8 klasse, jeg har fået mit karakterblad i gennemsnit ligger jeg ca. på 2,7 det er jeg virkeliig utilfreds med en af grundene er også fordi jeg næsten aldrig laver mine lektier eller aktiv i timerne og jeg vil så gerne forbedre mine karakter for jeg er hellere ik så god fagligt og jeg bliver altid nervøs fx. når jeg skal fremlægge og jeg er så bange for at jeg ik bliver egnet, men gælder 8 klasses karakter når man skal blive egnet eller er det kun i 9 klasse

 

Kom med alle de ideer i har :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
12. januar 2012 af nini66 (Slettet)

Hej, Maria.

Ført og fremmest... med et gennemsnit på, 2,7, er det nok MEGET svært, at blive egnet til gymnasiet. Dog er der håb derude, da det først er kareketerbaldet i 9., der afgører det. 

Jeg har selv været ligesom dig engang.. Jeg lavede ikke lektier, afleverede ikke mine ting, og dukkede ikke op til alle timer.. Et godt råd: STOP MED DET!

Du skal simpelthen tage dig sammen.. Det er en dum ide... Du skal starte med at, have styr på dine ting. Lave en mappe, til hver fag, og læs dine lektier, og lav dine hjemmeopgaver

Det er muligt, at du er nervøs for at fremlægge, fordi du ligesom ikke øver dig nok, læser det stof, du skal fortælle om :-) 

Det gælder bare om, at lave lektier, vise din lærer, at du virkelig har taget dig sammen! Og det er en god ide, at komme igang nu... Det kan være forsent, i 9. klasse.

Noget der hjalp mig var: at jeg begyndte med at spise morgenmad, lave madpakke, dyrke lidt sport, drikke masser af vand, og lave en pan for min uge, så jeg nogenlunde vidste, hvad jeg skulle lave i løbet af dagen osv

HELD OG LYKKE!! Du har stadig en chance, inden det er forsent.. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. januar 2012 af Kvadratrod (Slettet)

Egnet til hvad?

Hvis det er gymnasiet, spiler dine karakterer ingen rolle, men dine lærere vil tage stilling til, hvorvidt du er egnet til gymnasiet. Er du ikke egnet, kan du tage en optagelsesprøve.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. januar 2012 af Luisni (Slettet)

Det gælder selfølgelig om det andet karakterblad i 9klasse, men nogle skoler kigger de også på 8klasse (-: Ikke være nervøs SLET IKKE! Alle kan sige noget forkert, bare med at du har fingeren oppe og siger noget ryger din karakter op. Hvis du har svært ved nogle fag brug Emu Træneren den er en stor hjælp. Du kan trodsalt også spørge os herinde, og prøve at snakke med din lærer om det. Det lyder jo fornuftigt du ved hvad du vil. Held og lykke! :)


Svar #4
12. januar 2012 af maria00 (Slettet)

Takker jeeer  :D

 

Men det største problem er at jeg bliver sååååååååå nervøs næsten hver dag fra 2 dage siden skulle jeg fremlægge og jeg havde det af helvedes til det begyndte rigtig godt men efter begyndte jeg med at ryste helt i kroppen jeg følt mig virkelig flov/pinliiiig det som om jeg har mistet lidt af min selvværd/selvtillid er der noget i kan anbefale mig i fx. tage til læge, tage piller, tage til en psykolog eller dyrke motion? og kan det være at jeg bliver nervøs fordi jeg ik spiser morgen mad? hvad kan hjælpe mig med det for selvom jeg øver mig og er forberedt så bliver jeg stadig nervøs JEG VIL VÆK MED DET!!!!! DET ØDELÆGGER HELT MIT LIV


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. januar 2012 af Shase (Slettet)

At blive nervøs er meget normalt. Men hvis det er meget slemt kan der måske være noget bag ved det. I så fald kan du tale med din læge om det.

En anden ting er at arbejde med det. Fx kan du forestille dig fremlæggelsen hver dag i en uge op til du skal lave den. På den måde vil det være mindre uvandt for dig, da du jo har kørt en "film" inde i dit hoved med hvad du gør, og du dermed ved hvad du vil gøre på forhånd. Samme teknik kan med fordel bruges til eksamen.


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. januar 2012 af Anne09bif (Slettet)

Ellers findes der også bunker af bøger om eksamensangst eller "Sådan bliver du god til eksamen" osv..


Brugbart svar (3)

Svar #7
13. januar 2012 af Dinnedun (Slettet)

Hej!


Jeg havde præcis de samme problemer da jeg var på din alder, Eller faktisk gennem hele min skoletid, indtil jeg kom i 10. klasse, og fandt ud af, at jeg faktisk kunne en masse ting.


Måske er det det samme for dig? Måske har du fået rollen i klassen som den dumme? Det havde jeg, og det holdt mig tilbage. Prøv at overveje hvorfor du bliver nervøs når du skal stå foran din klasse. Er du bange for deres reaktion på hvad du siger? Tvivler du på dine egne evner? Hvis du prøver at finde ud af, hvorfor du har det som du har det, er det meget nemmere at løse problemet.


Jeg giver de andre ret i at du stadig har mulighed for at rette op på det, men det er jo utrolig svært hvis man ingen tro har i sig selv. Du skulle helt sikkert prøve at tale med nogen om det. Det kan være din studievejleder, dine lærere og dine forældre. Prøv at få dem til at hjælpe dig. De er der for at du kan få det bedste ud af dit liv, det er ikke skamfuldt at bede om hjælp, det viser nemlig bare hvor meget du gerne vil gøre det bedre.
 

Til sidst vil jeg bare sige at gymnasiet ikke er den eneste mulighed!!! Du må endelig ikke føler dig presset af gymnasiet, der er heldigvis mange andre muligheder. Tal om mulighederne med din studievejleder. Det er 3 laaaange år hvis man føler at man gør det godt nok. Find ud af hvad dine interesser er. Og husk - du er ung, der er et liv efter folkeskolen. Selvom det måske ser sort ud nu, så kan det SAGTENS blive bedre! Og de karakterer du får i 9. klasse, bliver ikke brugt til noget efter du er kommet ind på den uddannelse du gerne vil. Er ikke engang sikker på hvor meget karaktererne betyder når man søger uddannelse efter 9. klasse??
 

Håber du kan bruge noget af alt det her!! :D

 


Svar #8
13. januar 2012 af maria00 (Slettet)

Jaaa det kaaan jeeg taaaaaak for hjælpen alle sammen :D

 

 

Hvis der er flere der har noget så bare skriv det!!!!!!!!


Brugbart svar (2)

Svar #9
18. januar 2012 af Bettehelene (Slettet)

Giver Dinnedun ret! Du skal ikke være bange, og du skal bare ''køre det ligesom en film'' i hovedet!

Når du så endelig skal fremlægge, så skal du bare glemme alt og alle. Du skal bare bryde igennem som hvis du fremlagde foran spejlet (det gør jeg nogengange.. hehe) eller foran dine forældre!

Jeg lider også lidt af det samme. Men jeg har heldigvis forbedret mig, nu hvor jeg kom i niende.

Nu ved jeg ikke hvor "moden" din klasse er. Men de er sikkert klar over at folk kan lave fejl. Men hvis du stiller dig op og bare bryder igennem, så får du en masse ros, og flotte ord, sikkert også fra klassekammeraterne.

 

Lige en reminder - Lad være med at tage store halstørklæder på. Jeg HADER når en af mine kammerater skal fremlægge og gemmer sig bag det tørklæde, og lærerne tager det også som et "Jeg gemmer mig lige imens jeg fremlægger".

 

Men i timerne - bare lappen op, og svar på de ting du kan, eller prøv så godt du kan. Hvis du det så er forkert. Jamen, så er du jo blevet klogere alligevel. Der er síkkert andre fra din klasse som også laver fejl. Men når du siger du ikke er aktiv, så ved jeg jo ikke hvor meget du lægger mærke til de andre elever.

Og ja - De giver så gode karaktere at sidde med hånden oppe. Jeg gik fra 4 til 12 i mundligt engelsk i løbet af 9. Fordi jeg var aktiv konstant, og lyttede og så interreseret ud. (Jeg er så også skide god til engelsk). Men prøv så godt du kan, skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål. Jeg er stadig folkeskole elev nogle måneder endnu, så håber jeg måske kan hjælpe dig :-).

HELD OG LYKKE HERFRA :-)))!!


Skriv et svar til: Mit største problem i skolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.